laupäev, 19. aprill 2008

ZUG MK, 19.aprill 2008

2008. aasta esimene rulluisutamise maailmakarika etapp toimus Šveitsis, Zugis ja seega on põhjust alustada ka selle blogiga.
Võistlusdistants oli 40km ja sõideti üks ring ümber Zugersee järve. Rajal oli 3-4 arvestatavat tõusu ja laskumist, kus kiirus kasvas kohati 65+ km/h. Asfaldi olud olid keskpärased, oli nii väga häid kui ka väga krobelisi lõike. Ilmaga uisutajatel vedas, hea et nädala alguse ilmaennustus ei pidanud paika ja sõit sai toimuda kuivas ning ca +15 kraadises soojuses.
Võistlus kulges enamjaolt ilma kadudeta, kuigi sõidu vältel oli mitmeid üle äärekivide ja ringteede hüppamisi ja muid ärevaid hetki. Kukkumisi, mida mina nägin, oli peagrupis ca 5-6, neist kolm finišiheitluses. Sõidu vältel tehtud lahtirebimiskatsed püüti lõpuks ikkagi kinni ja finišeeriti suure grupina. Võitjana väljus sellest heitlusest Joey Mantia(USA), teine Luca Saggiorato(ITA) ja kolmas Max Presti(ITA). Zug MK etapi võitja aeg oli 55.51,05, mis teeb keskmiseks kiiruseks 42,97 km/h. Mina finišeerisin peagrupi lõpus, mis 12,8 sekundilise kaotuse juures võitjale andis 67. koha. Kuna tegemist oli hooaja esimese stardiga, siis võib rahule jääda. Parim hooaja algus siiani, samas jäi ikkagi kripeldama, et MK punktide arve avamata jäi.
Alanud hooaja MK sarja puhul on kindlasti tegemist kõigi aegade konkurentsitihedaimaga, kuna kohal on väga palju uusi tugevaid Lõuna-Ameeriklasi, kes eelmistel aastatel osa pole võtnud.
Sarja järgnev etapp sõidetakse 3.mail Šveitsis, Sursees.

Kommentaare ei ole: