pühapäev, 4. mai 2008

SURSEE MK, 3.mai 2008



Rulluisutamise MK sarja 2.etapp sõideti 3.mail Sursees. Distants oli 42 km ja koosnes kahest 21 km pikkusest ringist. Asfaldi olud olid 50/50, oli nii head kui halba teekatet. Rada oli pea kogu pikkuses kahe auto sõidurea laiune, kui välja arvata mõned küla vahelised lõigud ja kurvid. Kuigi rada oli lai, ei püsinud 90 pealises peagrupis kõik uisutajad jalgel, kuna pidid kas oma lohakuse, suure kiiruse või tihemini teiste uisutajate jõhkruse läbi kukkuma. Eelmisel etapil Zugis piirduti 5-6 kukkumisega, siis Sursees oli kaod peagrupis ca 15-20 inimest. Terve sõidu vältel käis tõsine rebimine ja trügimine, pane või poksikindad sõna otseses mõttes kätte. Endal õnnestus ime kombel kõikides ohtlikes olukordades püsti jääda. Kuigi kolmel korral oli tunne, et nüüd teen 50 kilomeetrise tunnikiiruse juures asfaldiga tutvust. Üks ohtlikemaid olukordi oli 90 kraadine kurv vasakule, kus omaarust olin nii sees, kui võimalik. Siiski arvas üks mees, et mahub veel minu puusa ja äärekivi vahele, mille tulemusel sõitsin otse joones läbi parempoolse uisutajate rivi, minu õnneks oli seal vaba ruum. Muidu oleksin kellegi endaga koos kaasa võtnud. Edasi jätkus sõit teel asuva saare peale, hüpe, väike muru lõik ja kruus täiskiirusel ning siis gruppi uuesti püüdma. Sellised muljed siis üldisest meeleolust sõidu vältel.
Võistlusest – esimesed 500m olid neutraliseeritud, ohutuse mõttes. Juba kümnendal kilomeetril õnnestus kaheksal uisutajal peagrupist lahti rebida. Lõpuspurdini püsis neist koos viis, ülejäänud kolm püüdis peagrupp kinni. Võistluse võitis Yann Guyader, Powerslide Alessi World Teamist, teisena lõpetas Stefano Galliazzo, kolmandana Christian Diazgranados. Viiendana finišeerinud Max Presti diskvalifitseeriti reeglite rikkumise eest. Võitja aeg oli 1:00.37,16, mis teeb keskmiseks kiiruseks 41,57 km/h..
800 m enne finišit toimus peagrupis ca 8-10 rulluisutaja kukkumine, tegemist oli 90 kraadise kurviga paremale, mis läbiti kiirusega 55-60 km/h. Kukkumine toimus minu ees ning seoses sellega kadus peagrupiga hetkeks kontakt. Sain enne finišit grupi peaosa siiski kätte ja valisin algul finišisirge parempoolse osa, kuid seal toimus rüselus ning seejärel muutsin suuna vasakule, mis oli õige otsus. Finišeerisin peagrupis 55 kohal, kaotades võitjale 1 min 8 sek ja viiendale kohale 2,66 sek.
Kuna etapi eesmärgiks oli punktidele tulla, siis päris rahule ei saa jääda, 0,4 sekundit jäi punktikohast puudu. Kuid oluline oli ka see, et suutsin jällegi grupis püsida ja kiirust hoida. Mis annab järgmisteks etappideks kindlust ja lootust, et millalgi avaneb ka selle hooaja punktiarve.

Kommentaare ei ole: