laupäev, 20. juuni 2009

Dijon MK etapp 14.juuni 2009

Alustan selle aasta blogi kirjutamisega, kuna esimene rulluisutamise MK etapp on selja taga. 2009 a. esimene MK etapp, kus eestlased osalesid sõideti Prantsusmaal, Dijonis.
Võistlus toimus 2,2 km ringil, distansiks 41,8 km. Start oli kohaliku aja järgi 16.00, kui kogu päeva oli olnud kuiv ilm, siis nagu kiuste hakkas 15.45 kergelt tibutama. Proovisin neli jooksu erinevaid rattaid kiirelt läbi ja otsus langes vihmarataste kasuks. Kui esimesed kolm ringi tundus, et tehtud sai vale otsus(vihm jäi järgi ja rada kergelt kuivas), siis tegelikkuses hakkas hiljem ikkagi paduvihma sadama ja valitud rattad õigustasid ennast.
Võistluse jooksul toimus palju kukkumisi, kuna rada oli väga, väga libe! Piltlikult nagu rulluisukudega jääl uisutamine. Ainult väga täpse ja õige tehnikaga sai edasi liikuda. Kui tõuge juhtus keha alt natukenegi välja minema, siis oli tegemist tühja tõukamisega.
Kukkumistest õnnestus mul pääseda, kuigi kolm korda olin kukkumisele väga lähedal. Kõige meeledejäävaim oli kord, kui ees uisutaja kukkus ja talle otsa sõitsin. Õnneks suutsin ühe jala maas lamavast uisutajast mööda juhtida ja teise jalaga teda tabada, mis järel liikusin edasi "pääsukese" asendis, kuid suutsin siiski tasakaalu säilitada.
Liikusin esimesed 15 km peagrupis, tempo oli paras, väga raske sõita polnud. Kuni peagrupis toimus kukkumine ja grupp jagunes mitmeks osaks ning enam esimesi kätte saada ei õnnestunud. Kuigi tegime kolme-neljakesi aktiivselt tööd püsis vahe ikka grupiga sama ja lõpu poole natuke kasvas.
Dijonis sain 23.koha, tasuks 10 maailmakarikapunkti. Kaotust võitjale kogunes 2 min 22 sek.
Siiani on see minu MK sarja parim koht ja võib võistlusega rahule jääda.
Mõlemad järgmised MK etapid, kus osalen toimuvad Šveitsis 21. juuni Zurichis ja 27.juuni Engadinis.

Tulemused
World Inline Cup

Kommentaare ei ole: